Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Италианският премиер Силвио Берлускони ще бъде изправен пред съд по обвинения, че е плащал за секс с непълнолетно 17-годишно момиче и в злоупотреба с власт. Това реши днес италианската съдийка Кристина ди Ченсо по скандала "Рубигейт", съобщи АФП.

Съдийката определи първото изслушване от бързия съдебен процес, предвиден в италианския наказателен кодекс в случай на неоспоримост на доказателствата, за 6 април в 8,30 часа местно време.

"Не очаквахме друго", заявиха адвокатите на Берлускони. Прокуратурата твърди, че Берлускони е платил за секс на непълнолетна мароканка с прякор Руби, а след това използвал влиянието си, за да я измъкне от ареста, където била задържана за кражба на 3000 евро.

Още по темата
Според прокурори италианският премиер се страхувал, че връзката им ще бъде разкрита.

Берлускони и Руби отрекоха сексуални контакти, въпреки че мароканката заяви, че на първата си среща с премиера е получила 7000 евро. Досега Берлускони бе съден по редица обвинения, свързани с бизнеса му.

Това е първият случай, в който 74-годишният милиардер е съден за лично поведение. Той отрича да е извършил престъпление.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase