Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Срещу премиера на Италия Силвио Берлускони се води разследване по дело за негова причастност към проституция на непълнолетни. Това се съобщава на сайта на „Уолстрийт джърнъл“ с позоваване на публикация в „Кориера дела сера“.

Делото е по случая с непълнолетната мароканка Руби. По-рано беше съобщено, че тя е присъствала на партита, организирани от Берлускони.

Позовавайки се на същата публикация в италианския вестник, АФП съобщава, че Берлускони е заподозрян в злоупотреба с правомощия при опит да скрие своите предполагаеми срещи с момичето.

През октомври 2010 г. излезе информацията, че 18-годишният модел от Мароко Руби е сигнализирала италианската прокуратура. Тя твърди, че е имала интимни отношения с Берлускони, преди да е навършила 18 години.

По думите на момичето тя е получила неназована сума в брой като възнаграждение за срещата си с премиера, станала в неговата вила край Милано.

Сега става известно, че по сигнала на момичето е започнало разследване.

По-рано от прокуратурата заявиха, че в разказаната от Руби история има противоречия и затова обвиненията й може би са били мотивирани от желанието да се прочуе или да шантажира Берлускони.

Още по темата

Адвокатите на Силвио Берлускони обаче нарекоха „абсурдни и безпочвени“ обвиненията срещу техния подзащитен в причастност към проституция с участието на непълнолетни.

Юристите подчертаха, че разследването е намеса в личния живот на Берлускони, пише ВВС.

Това не е първият подобен скандал, пише Lenta.ru. През май 2009 г. в медиите се появи информация, че Берлускони е имал интимна връзка с модела Ноеми Летиция, кояато е посещавала партита във вилата на премиера като непълнолетна.

Политикът заяви, че самият той никога не е плащал на жени за секс. По думите на Берлускони медийната кампания срещу него е платена от медийния магнат Рупърт Мърдок. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase