Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Известният германски топмодел Надя Ауерман поиска в Германия да бъдат въведени строги правила за манекенския бизнес, които да забраняват на подиума да излизат прекалено млади или прекалено слаби модели, съобщи АФП.

Според Ауерман ненавършили 17 години момичета не бива да бъдат допускани да работят като модели. На ревютата би трябвало да присъстват контрольори, които в случай на подозрения да изискват паспорта на моделите.

Освен това Надя Ауерман посочи, че е необходим закон против слабите модели, подобен на този, който действа в Милано.

„Важно е да не се допуска чрез модата да се пропагандира педофилският идеал за красота“, подчерта бившият топмодел.

39-годишната Ауерман, която е майка на три деца, каза, че не възнамерява да се връща в манекенския бизнес.

„По-скоро бих заснела рекламен клип за това как околните да бъдат накарани да те възприемат сериозно като жена и като личност“, заяви Ауерман, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

анонима

преди 13 години

браво на германската маникенка краино време е да се пише по тази тема ,. СТИГА ВЕЧЕ ДА ВИЖДАМЕ ХОДЕЩИ СКЕЛЕТИ

22

alice_in_wonderland

преди 13 години

Трябва да сложат някакви долни граници-манекенка под 17-18 години,под 55 кг(примерно) и без да е в перфектно здравословно състояние да не може да участва в ревюта.

21

alice_in_wonderland

преди 13 години

Права е жената!Това показвано по ревютата е нездраво и определено провокира към търсене на някаква изкривена представа за "идеално" тяло.Колко от тия манекенки измряха от анорексия и булимия!Трябва да се наложат строги критерии за това как трябва да изглеждат девойките по ревютата,което до голяма степен ще намали случаите на хранителни разстройства сред младите момичета,които се стремят всячески да им подражават.

fallback