Руският художник Дмитрий Врубел рисува на Берлинската стена прословутата целувка на Леонид Брежнев и Ерик Хонекер. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

31-годишният внук на Юрий Андропов, чието име някога всяваше ужас и респект от страна на разузнавачите в цял свят, стана жертва на улична банда.

Константин Андропов – внук на бившия председател на КГБ, е бил нападнат в строгия център на Москва през нощта срещу 3 февруари.

Потомъкът на един от последните генерални секретари на КПСС излязъл от метрото към 11 часа вечерта и тръгнал към дома си. Десетина метра преди входа обаче той неочаквано бил ударен по главата.

„Мъжът е паднал. Били са го, докато не е изгубил съзнание. Нападателите не са пипнали нищо от вещите му – нито телефона, нито парите, нито документите“, казаха за Life News от милицията.

„Тези, които са нападнали Костя, не са случайни хора, предполагам, че това е отмъщение за нещо“, разказа в милицията майката на пострадалия, снахата на могъщия генерален секретар Татяна Квардакова.

Милицията научила за нападението два дни по-късно.

По ирония на съдбата да разследва инцидента се заел началникът на участък с фамилията Брежнев.

Двамата внуци на Юрий Андропов – Константин и Татяна, доскоро живееха в САЩ.

„Костя се върна в Москва преди три години, готвеше се да тръгне по стъпките на дядо си. На следващия ден трябваше да се яви на медицинска комисия, за да влезе в школата на Федералната служба за сигурност (наследник на КГБ)“, каза Татяна Квардакова.

Константин Андропов обаче се оказа в болницата на това страшно учреждение с мозъчно сътресение, счупен нос и контузия на очите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase