Мишел Алио-Мари Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Френският външен министър Мишел Алио-Мари се сблъсква с нови призиви за оставката й след скандал, свързан с нейната почивка в Тунис, предаде Ройтерс.

Висши представители на опозиционната социалистическа партия критикуваха остро Мишел Алио-Мари, след като тя призна, че е използвала частния самолет на тунизийски бизнесмен на няколко пъти по време на ваканцията си в края на декември, а не само веднъж, както твърдеше миналата седмица.

„Алио-Мари се забърква в повече неприятности с всеки изминал ден. Оставката й е неизбежна, въпрос е на часове“, каза пред радио RTL Жан-Марк Еро, лидер на социалистите във френския парламент.

Депутатът социалист Франсоа Оланд призова френския президент Никола Саркози да освободи Алио-Мари.
„Или ще я защитава, ще я запази на поста и ще си понесе последствията на президентските избори през 2012 г., или ще вземе решения за екипа в правителството“, заяви Оланд.

В събота Алио-Мари заяви, че не е направила нищо нередно и сама е платила за пътуването си. Изключение били хотелите, които платили нейните родители, придружаващи я заедно с партньора й при пътуването.

Съпартийците й застанаха твърдо зад нея, а френският икономически министър Кристин Лагард посочи, че Алио-Мари има безрезрезервната им подкрепа.

„Премиерът Франсоа Фийон трябва да взима решения за екипа си, но лично аз се надявам тя да остане“, каза Лагард в интервю за канал Франс 5. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

AAAA

преди 13 години

Ето това се нарича демокрация ! Учете се индианци

18

MAPA

преди 13 години

Затова шенген няма!!В демократичните държави полтиците ги е страх от народа,и не се шегуват,веднага оставката се дава ,това е 4 министър изгонен от Сарко,та затова и сарко се пени,защото не може само там да се прлагат законите.Изгонете всичкиете президент,правителство и парламент и садете крадците

17

PARIS

преди 13 години

В България оправляващите са комунисти а опозицията социалисти,т.е.управлемието е еднопартийно и затова няма кой да им поиска оставката,но в България и корупирани политици няма

fallback