Домодедово след терористичния акт. Снимка: БТА
fallback

Идентифицирани са телата на всичките 35 загинали при терористичния акт на летище Домодедово в Москва. Това съобщи анонимен източник от руското министерство на извънредните ситуации за РИА Новости.

Сред жертвите е и българинът Николай Иванов Иванов.

Медицински източник обаче каза за Интерфакс, че са идентифицирани телата на 34 загинали. 35-ото тяло е на терориста-самоубиец, чиято личност засега не е установена.

В болниците остават 116 ранени при атентата. Личността на 12 от тях засега не е установена.

В Москва и Московска област днес е ден на траур в памет на жертвите от терористичния акт на летище Домодедово Отменени са развлекателните мероприятия, развлекателните програми по телевизиите, знамената ще бъдат спуснати наполовина.

Позовавайки се на очевидец, посочен като Сергей, вестник „Комсомолская правда“ пише, че преди взрива терористът разказвал на околните за себе си. Очевидецът обаче не запомнил казаните от терориста име и откъде е. Очевидецът запомнил само, че мъжът е на 35 години. След това непознатият казал: „Сега всички ще умрете! Или „“Сега ще ви взривя всички!“. Разтвори якето си и натисна копчето“, разказал Сергей.

Oще по темата

„Комсомолская правда“ публикува снимка на главата, която се смята, че е на терориста. Съдейки по тази снимка, атентатът е извършен от мъж с европейски външен вид.

Преди това други медии публикуваха друга снимка, твърдейки, че терористичният акт е извършен от кавказец. Веднага след терористичния акт беше обявено, че самоубиецът е бил от Северен Кавказ, пише Lenta.ru.

Взривът на залата за посрещачи на международния терминал на Домодедово стана на 24 януари в 16,30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

feukehlkl

преди 12 години

Uh59ry , [url=jtnazfrxrunk/]jtnazfrxrunk[/url], [link=sjarhuwwlxqj/]sjarhuwwlxqj[/link], mnewkqjcwcvc/

16

Луцифер

преди 13 години

Не беше чак толкова отдавна,когато "цялото прогресивно човечество начело с всемогъщия СССР" подпомагаше най-активно морално и ОРЪЖЕЙНО всички "освободителни", а по същество терористични движения по света."Борците за мир" трудно прикриваха радостта си след атентата на 11 Септември 2001г извършен от Ал Кайда. Е, "който се ветрове, ще жъне бури"! Бумеранга се завърна...

15

123

преди 13 години

Доколкото разбирам , жертвите , които ежедневно дават вайнахите , наричани още и чеченци , народ с безпримерна храброст и самоотверженост отстояващ правото си на свободен живот , скоро ще бъдат овъзмездени и упоритостта и усилията им ще се увенчаят с успех. Европа и света най-после заговориха за трагедията на поробените кавказки народи. Същото което се е случило и с България след Априлското въстание.

fallback