Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Папа Йоан Павел е извършил чудо, призна специална комисия от кардинали и епископи.

Информацията беше разпространена от радио Ватикана, предаде РИА Новости.

Преди това през декември 2010 г. лекарска комисия заключи, че фактът на изцеление на 49-годишната френска монахиня Мари Симон-Пиер от болестта на Паркинсон не може да бъде обяснен чрез научните методи.

През юли 2001 г. болестта на Паркинсон довела до парализа на лявата страна на тялото на монахинята.

След 2 април 2005 г., когато почина Йоан Павел ІІ, симптомите й се засилвали, влошило се зрението й.

Когато на 13 май 2005 г. папа Бенедикт ХVІ изрази съгласие предсрочно да започне процес на беатификация на неговия предшественик, вече било възможно чрез молитва Йоан Павел ІІ да бъде помолен за застъпничество.

Сестрите от манастира започнали да се молят за изцелението на болната сестра Мари и точно два месеца след смъртта на Йоан Павел ІІ Симон-Пиер била излекувана – изчезнали болките и неконтролируемото треперене на крайниците.

Извършените неврологични изследвания потвърдили, че сестрата е здрава.

Още по темата

Пътят за обявяване на Йоан Павел ІІ за блажен ще бъде открит, след като Бенедикт ХVІ подпише документа, с който се признава това чудо. Очаква се папата да направи това още в събота.

Сред възможните дати за беатификация на папата поляк се посочват началото на април /шестата годишнина от смъртта му/, средата на май /рождения му ден/ или средата на октомври /избирането му за папа/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase