Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Конгресменът-демократ Дени Дейвис е получил след покушението срещу члена на Камарата на представителите Габриел Гифърдс писмо със заплахи, че ще сподели участта й, съобщи вестник „Чикаго трибюн“.

В събота в град Тусон по време на среща с избиратели Гифърдс беше ранена в главата. Стрелецът уби шестима души, сред които федерален съдия и момиченце и рани 14 души. Според следствието нападателят е имал за цел да убие точно Гифърдс.

Помощникът на Дейвис е открил електронното писмо в неделя. То е било изпратено от Чикаго. Посланието се състои от една фраза: „Дени Дейвис е следващият“, посочва изданието, цитирано от РИА Новости.
 
Конгресменът е уведомил за полученото писмо полицията на Капитолия – спецслужба, която отговаря за сигурността на членовете на Конгреса.

„Писмото е получено по електронната поща, получил го е моят помощник. Често чуваме шеги, понякога ставаме жертва на провокации. Но в настоящата ситуация трябва да бъдем максимално предпазливи“, каза конгресменът пред вестника, като отбеляза, че при други обстоятелства той просто щеше да игнорира подобно съобщение.

Дейвис разказа, че писмото е получено от адрес на човек, известен в Чикаго.

Още по темата

„Той е правил подобни неща и по-рано“, цитира вестника конгресмена.

Междувременно стана известно, че на 22-годишния Джаред Ли Локнър са повдигнати обвинения за убийството на шестима души и опит за убийство на члена на Конгреса Габриел Гифърдс, който е заплашен от смъртна присъда, пише ВВС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase