Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Американски конгресмен беше прострелян от упор, а други шестима души бяха убити при нападение по време на среща с избиратели в Аризона.

Простреляната Габриел Гифордс, от Демократическата партия, е в много тежко състояние, но лекарят от болницата в град Тусон, който я е оперирал е „много оптимистично настроен за възстановяването й”.

Нападателят атакувал Гифордс, докато тя провеждала една от редовните си срещи с избиратели пред супермаркет в Тусон.

Очевидец разказва пред АП, че стрелецът застанал пред Гифордс и стрелял в главата й, а след това продължил да гърми безразборно срещу насъбралите се хора.

Всичко продължило няколко секунди, по спомени на очевидеца. Хора от тълпата успели да съборят нападателя на земята и да го обезвредят.

Сред убитите са 9-годишно дете, федерален съдия и един от съветниците на Гифордс. При атаката са ранени още 13 души.

Федералният съдия, Джон Рол, има 40 годишен стаж, но според полицията, няма данин срещу него да е стреляно преднамерено.

Заподозреният, по информация на американски медии, е 22-годишният жител на Аризона Джаред Лоунър.

Местната полиция, която още не е потвърдила името на заподозрения, смята, че най-вероятно той не е действал сам.

„Той има проблематично минало и ние не сме сигурни, че е действал сам”, казва местният шериф Кларънс Дупник, цитиран от ВВС.

Габриел Гифордс е съпруга на астронавта Марк Кели. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

до анонимен 89

преди 13 години

не написаха за втората любимата му книга от неудобството пред Германия.

85

Анонимен

преди 13 години

Слушай внимателно да не умреш от печатна грешка. Оказа се, че това не е негов блог, а доста *** майтап от някакъв , който изобщо не го познава.

84

Анонимен

преди 13 години

Животното-убиец Джаред Лоунър е учил в училищата в района на Тусон, и посочва сред любимите си книги "Моята борба" на Адолф Хитлер и "Комунистическия манифест" на Карл Маркс .Изобщо не е за учудване,кои са любимите му книги на гадината.За учудване е защо по БНТ спестиха в репортажа за тази ужасна трагедия втората му любима книга?Защо ли?

fallback