Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият руски петролен магнат Михаил Ходорковски заяви, че премиерът Владимир Путин е самотен човек, който изпитва любов единствено към кучетата.

Ходорковски, който излежава осемгодишна присъда за данъчни измами, коментира в статия за вестник „Независимая газета“ телевизионния разговор на Путин с гражданите на Русия на 16 декември.

В излъчвания наживо диалог Путин разгневи адвокатите на бившия шеф на „Юкос“, заявявайки, че мястото на един крадец е в затвора.

„След първоначалните емоции ме обзе друго чувство на съжаление към този вече не толкова млад човек, който все още изглежда енергичен, но и самотен начело на своята безкрайна и безмилостна страна“, пише Ходорковски.

„Любовта към кучетата е единственото искрено чувство, което пробива ледената броня, носена от националния символ в началото на хилядолетието“, допълва той.

Според Ходорковски „мъж, който носи такава броня, не може да бъде щастлив“.

Oще по темата

Бившият петролен магнат очаква след дни да бъде обявена още една присъда срещу него – по дело за присвояване на над 200 милиона тона петрол, пране на пари и кражба на акции.

Прокуратурата поиска 14 години затвор за Ходорковски.

Според защитата му обаче процесът е продължение на личното отмъщение на Владимир Путин, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

213

Анонимен

преди 13 години

Айде, айде! Айде си *** при анадолските м...

212

Акъл море

преди 13 години

Пропаднал,неблагодарен калпак си ти.200 000 руснаци,финландци и румънци са загинали за да можеш ти да плюеш срещу тях! Ако Русия искаше да владее България,щеше да я окупира,така че да не може да се обърне срещу нея само няколко години след като и даде свободата.А поколенията от които си се пръкнал защо не са посрещнали руснаците с ножове и пушки, ами с хляб и сол? Защо не те чувах да лаеш срещу Русия преди 89-та?! Или е по-изгодно да го правиш сега за да зарадваш новите си господари.Папагал!

211

айде, айде

преди 13 години

Точно обратното - винаги, когато е имало освободителни движения и сътресения на Балканите - руските хиени след това са дотичвали да отхапят парче месо, но чак 1878 при нас им се отдаде, защото ние сме продажници - и сега още ни имат за троянския кон в Европа.Конкретната причина да се довлекат тук през 1877 беше фалитът на Османската империя през 1875 - вземи прочети малко история, ***!

fallback