Снимка: БГНЕС

17-годишно момиче е било убито от роднините си за това, че е приело християнството, съобщи Compass Direct News.
Трагедията се разиграла в южната част на страната.

Нута Мохамед Фара заедно със свои роднини избягала от селото, в което живеела, след като собствените й родители я подлагали на зверски изтезания за това, че е приела християнската религия.

След известно време обаче майката и бащата я открили и започнали да я измъчват, за да се върне в исляма. Момичето било пребивано.

Освен това родителите й редовно я водили при психолог, за да й предписва лекарства за „психическото й заболяване”, от което според тях дъщеря им страдала.

Някои мюсюлмани вярват, че болестите, включително и психическите, могат да бъдат излекувани с четенето на Корана. Затова я връзвали за дърво в двора на къщата и четели.

„Болестта” обаче не минавала.

След като при поредните изтезания и заплахи момичето отказало да се откаже от християнството, то било убито с два изстрела в главата и в гърдите.

„Позорът” на семейството бил измит с кръвта й.

По-голямата част от населението в Сомалия са сунити. Влиянието на християнството значително намалява през седемдесетте, когато повечето ръководени от църкви училища са закрити и мисионерите напускат страната.

Според различни международни наблюдатели сомалийската конституция обезсърчава развитието и разпространението на религия, различна от исляма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase