Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Русия Дмитрий Медведев изрази увереност, че проектът „Южен поток“ ще е изгоден за всички участници в него.

Руският държавен глава заяви това на пресконференция в Москва след срещата си с президента на Словения Данило Тюрк, предаде ПРАЙМ-ТАСС.

„В последно време развитието на този проект набра нужните обороти. Надяваме се, че той ще бъде реализиран и ще е изгоден за всички участници“, каза Медведев.

„Той създава не само пряк икономически ефект, който безусловно е важен, но е и фактор за обединяване, фактор за постигане на по-добри условия за развитие на европейските страни“, подчерта Медведев.

„Именно такъв смисъл влага Русия в този проект. Смятаме, че към този проект трябва да се добавят и други инфраструктурни проекти“, каза още той, пише ПРАЙМ-ТАСС.

Oще по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Фантомас

преди 13 години

Браво на Бат Боко Супермен . За малко да огъне руската траба.

20

работещ

преди 13 години

Недей да водиш просъветска агитация. Ако Русия не продават газа си на Европа, на кого ще го продава. Зависимостта е взаимна. За нас, газът значи ток и таплина, а за руснаците - папу.

19

работещ

преди 13 години

Товарищ Медведев, ние тук, в България, тия дете не сме от вашите слуги, предпочитаме по-ниска цена на газа - да речем, като тази за Турция и Германия, вместо "обединяване". Понимаеш?

fallback