Снимка: БГНЕС
fallback

В Грузия са арестувани 13 души по подозрение в шпионаж в полза на Русия, като четирима от тях са руски граждани, съобщи грузинското вътрешно министерство.

По-рано информация за задържането им се появи в медиите, но властите в Грузия нито я бяха потвърдили, нито отхвърлили, пише ВВС.

Lenta.ru уточнява, че задържаните грузинци са петима военни летци (Габриел Ускалишвили, Давид Месхидзе, Гела Какабадзе, Гоча Диасамидзе и Тариел Абашидзе), двама бизнесмени (Руслан Галогре и Вячеслав Клужников), морякът Едуард Абдулаев и основателят на „Института по глобализация“ Бакур Кигурадзе.

Сред задържаните руснаци са трима бизнесмени (Армен Геворкян, Рубен Шикоян и Петре Девришадзе). За четвъртия – Юрий Скрипников, се съобщава само, че е смятан за предполагаемата свръзка с руското Главно разузнавателно управление.

Задържаните по „шпионското дело“ според заместник ръководителя на департамента по контраразузнаване в МВР на Грузия Шота Орджоникидзе са били агенти на Главното разузнавателно управление на Генщаба на руската армия.

Всичките 13 души са били задържани през октомври.

По-рано в грузинската преса беше съобщено, че задържаните са събирали данни за покупките на министерството на отбраната и МВР на Грузия, а също сведения за ръководителите на силовите структури на страната, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ДО Гамето

преди 13 години

Гаме Овер, против принципите си ще ти отговоря. Не разбирам нахъсаността ти. Къде те стиска чепика? Първо - Русия влезе в Грузия, защото на 08.08.08 психопатът Мишико изби с артилерия повече от 3000 мирни граждани на Грузия, но загинаха и руски военни, намиращи се там на законно основание. Руската акция бе бърза и недотам добре организирана, но много ефективна и с минимални загуби. Загубиха 4 самолета, свалени с ракети руско производство от украински зенитчици. Взривиха цялата грузинска флота.

10

Game Over

преди 13 години

А как би се чувствала великата русия срещу числено равностоен противник..Армията на Грузия е едва 30 000 всички разбираме че колкото и модерно въоражена да е нямат шанс срещу руснаците.Друг обаче е въпроса дали русия ще нахлуе отново в грузия ако там има СОЛИДЕН брой американски и натовски войници както и голямо количество техника!! Приятелю 9руснаците да си налягат парцалите и да не нахлуват ейй така когато им кефне в чужди държави иначе и те ще ядът дървото.Сега не е 1945г

9

ДО "Game Over&q

преди 13 години

Мечти - и -и...Умнико, въоръжената с американско оръжие и техника грузинска армия, заедно с американските си инструктори избягаха като зайци от руснаците и особено от чеченския им авангард - дивизиите "Изток" и "Запад". Захвърлиха оръжие, документи, хамъри и беж! И после настана едно ядене на вратовръзки! Грузинският народ е настроен много добре към Русия, която ги е приела в състава на Империята, за да ги спаси от пълно унищожение от перси и турци. А, как си измисли ника? Сам или ти помогнахa?

fallback