Джон Сойърс. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Членовете на семейството на шефа на британското разузнаване МИ6 за втори път поставят под заплаха сигурността и репутацията на „разузнавач №1“, съобщи NEWSru Israel.

Дъщерята на шефа на британското разузнаване – 23-годишната Корин, публикува в блога си във Facebook своя снимка: пред коледна елха със златен автомат Калашников в ръце. Според някои данни това оръжие е било иззето от частната колекция на Саддам Хюсеин.

Шефът на МИ6 е един от най-засекретените хора във Великобритания.

След като Джон Сойърс встъпи в длъжност, службата за сигурност го помоли да махне личната си информация от интернет, така че да сведе до минимум вероятността за шантаж.

Дъщеря му обаче е сметнала за забавно да публикува свои снимки в мрежата, където те могат да бъдат видени от хиляди, пише NEWSru.

През миналата година Сойърс беше „изненадан“ от съпругата си Шели, която качи във Facebook снимки на мъжа си по бански.

При това, качвайки снимките в мрежата, Шели Сойърс не задала никакви ограничения за достъп. Могъл е да ги види всеки от 20-те милиона членове на групата „Лондон“.

Израелският новинарски сайт се позовава на публикация в британския вестник The Daily Mail, която впоследствие обаче изчезна от сайта на изданието.

Но с хрумванията на дъщерята на главния британски разузнавач можем да се запознаем от вестник The Sunday Mirror.

Автоматът Калашников вероятно е бил връчен на сър Джон като подарък за службата му в Ирак, смята пресата. Саддам Хюсеин е имал няколко такива автомата.

В момента снимката на Корин във Facebook може да бъде видяна от нейните 873-ма приятели и техните приятели.

Анонимен източник на вестника, работил в службите, каза: „Това е много глупава постъпка от нейна страна. Като се има предвид на какъв отговорен пост е баща й, тя е длъжна два пъти да размисли какво качва“. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase