Снимка: БГНЕС
fallback

Повече от 30 души са загинали при атаката на иракските сили за сигурност, с която бяха освободени заложниците, държани в католическа църква в центъра на Багдад, съобщи ВВС.

По официални данни повечето от заложниците са живи. Загинали са седем души от иракската армия и най-малко петима от терористите.

Около 100 души са се намирали в църквата за вечерната литургия, когато тя била завзета от нападателите.

Телевизия Ал Багдадия съобщи, че в редакцията се е обадел един от нападателите и е обавил, че са от сунитската военизирана организация „Ислямска държава в Ирак”, към която принадлежи и местният клон на Ал Кайда.

Според съобщенията, екстремистите не са иракчани и са поискали освобождаването на затворници, свързани с Ал Кайда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 13 години

Да им имам и журналистите. Айде на друг е позволено да допуска грешки ама те това трябва да са учили и затова си взимат заплатата. Две правописни грешки през три думи е множко брак за пишещия статията, малко го удря през просото - "се е обадел " и " и е обавил"

11

Knights of Cydionia

преди 13 години

Това, че в близкия изток живеят много християни не означава, че не са репресирани и че да си християнин сред общество изповядващо такава агресивна религия като исляма е много опасно и неприемливо. Тезата ми бе, че никой не пресира мюсюлманите в Европа и не ги заплашва с убийство.

10

Видял

преди 13 години

Може би не знаеш ,но в близкия изток живеят много християни.За пример ще дам Ливан.До началото на гражданската война християни и мюсулмани са били 50 на 50%.Същото нещо е във Сирия.След кръстоносните походи през средните векове много голяма част от населението приема християнството.Тъй че, не е някаква новост ,че има християни в Близкия Изток.

fallback