Снимка: БГНЕС
fallback

Големият син на лидера на Северна Корея Ким Чен Ир – 39-годишният Ким Чен Нам, заяви, че е против предаването на властта по наследство в страната си, а самият той не претендира за ролята на приемник, за която баща му избра по-малкия му брат Ким Чен Ун.

„Лично аз съм против трето поколение династична приемственост“, заяви Ким Чен Нам в интервю за японската телевизия TV Asahi.

Разговорът с него се е състоял на 9 септември в Пекин – ден преди големия военен парад в Пхенян, където най-малкият син на севернокорейския лидер фактически беше представен като бъдещия наследник на най-висшата власт в страната, предаде Ройтерс.

В същото време Ким Чен Нам отбеляза, че вероятно за предаването на властта по наследство в КНДР е имало някакви „вътрешни фактори“. В такъм случай, по думите му, той подкрепя предприетите мерки.

Ким Чен Нам опроверга предположенията, че се опитва да вземе властта след своя баща. „Мисля, че баща ми е решил /да направи наследник най-малкия си син/. Не съжалявам за това, не съм заинтересован от това, така че не възразявам“.

Oще по темата

„Искам брат ми да направи всичко възможно за народа на Северна Корея, за процъфтяването му“, каза Ким Чен Нам. Той съобщи също така, че „по всяка време е готов да помага на брат си от чужбина“, ако това бъде нужно.

Смята се, че Ким Чен Нам е син на Ким Чен Ир и актриса, която умира по-късно в Москва. Майката на двамата му братя, единият от които Ким Чен Ун, е била танцьорка.

В момента най-големият син на севернокорейския лидер живее в Макао. В определен период Ким Чен Нам също беше обсъждан като приемник на Ким Чен Ир. Той обаче изгуби доверието на баща си, след като през 2001 г. беше задържан в Япония за опит да влезе в страната с фалшив паспорт. Тогава Ким Чен Нам заяви, че искал да отиде в Дисниленд в Токио, припомня NEWSru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Сашо

преди 13 години

Номер 2: Ще допусна, че се шегуваш, защото алтернативата е шокираща и немислима.

2

Анонимен

преди 13 години

Дано не си прав! Това е единствената останала напълно свободна държава в света!

1

ВВВ

преди 13 години

Вероятно идва краят и на Северна Корея!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback