Снимка: БГНЕС

Студентки от журналистическия факултет на Московския държавен университет направиха алтернативен календар по повод рождения ден на руския премиер Владимир Путин в отговор на еротичния календар, издаден в навечерието на 58-ата му годишнина.

Това пише в блога си участничка в проекта с никнейма liz-anderson.
 
На снимките устата на момичетата са залепени със скоч, а до тях са написани въпросите, които всяка от тях би искала да зададе на Путин.

Сред въпросите са: „Кой уби Анна Политковская?“, „Кога ще освободят Ходорковски?“, "Кога ще е следващият терористичен акт?" и „Как ще повлияе инфлацията на подкупите?“, пише Lenta.ru.

„След излизането вчера на календара момичетата от журналистическия факултет на Московския държавен университет не можаха да не изготвят своя отговор. Насъбраха ни се няколко въпроса. Зададохме ги. Съветвам ви да разпечатате календара и да го закачите на стената. Няма да позволим да се опетнява честното име на факултета“, пише в поста.

Още по темата

На 6 октомври прессекретарят на движението "Наши" Кристина Потупчик написа в блога си за изготвения подарък за Путин – еротичен календар за 2011 г.

На страниците на календара, отпечатан в тираж от 50 000 екземпляра, студентки от същия журналистически факултет в провокиращи пози се обръщат към Путин с поздравления. Някои от надписите към снимките гласят: „Какво ще кажете за трети път?“, „Загасихте горите, а аз все още горя!“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase