Снимка: БГНЕС

Студентки от факултета по журналистика от Московския държавен университет направиха на премиера Владимир Путин необичаен подарък за рождения му ден – 7 октомври.

В чест на 58-ата годишнина на председателя на правителството момичетата са се снимали поразголени във фотосесия и са публикували снимките си в календар за 2011 г.

Той е издаден в тираж 50 000 екземпляра и вече се продава в Москва.

На всяка страница на календара има снимка на момиче по бельо с надпис, свързан по някакъв начин с Путин, който с двусмисленото си съдържание изобщо не отстъпва на картинката.

На една от страниците е написано обръщение към Путин: „Владимир Владимирович, загасихте горите, а аз все още горя!“. Друго момиче го моли да я „повози на „Калина“, а трето – „да я вземе за втори пилот“.
 
Второкурсничка пък заявява съвсем откровено: „Владимир Владимирович, обичам Ви!“

Момичето на януари казва: „На всяка такъв мъж“, а февруарското момиче пита: „Какво ще кажете за трети път?“.

Едно от момичетата пък просто е решило да остави телефонния си номер.

Първа за календара съобщи прессекретарят на прокремълското движение „Наши“ Кристина Потупчик.

Тя не само публикува снимките в блога си, но и съобщи, че се е обадила на посочен от студентка номер и тя е потвърдила, че наистина има такива снимки, а също и любовта си към Путин.

От пресслужбата на „Наши“ подчертаха, че нямат никакво отношение към създаването на календара.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков заяви, че за първи път чува за подобен календар, и приписа проекта на личната инициатива на активисти на движението „Наши“.

„Можем да се отнасяме към това като към лична инициатива на тази дама (Кристина Потупчик). А що се отнася до вкуса, това е неин личен въпрос“, каза представителят на Путин, пише NEWSru.

От пресслужбата пък на факултета по журналистика заявиха, че това си е било лична инициатива на студентките и в университета научили за всичко от интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase