Снимка: БГНЕС
fallback

Най-малкият син на севернокорейския лидер Ким Чен Ир беше назначен след конференцията на Корейската работническа партия на два ключови поста в държавата.

Държавните медии съобщиха, че Ким Чен Ун е станал заместник-председател на Централния военен комитет, като при това му е присвоено званието генерал-полковник.

Освен това той е избран за член на Централния комитет на Работническата партия.

Това е първият път, когато името на Ким Чен Ун се споменава в медиите в Северна Корея.

Според политическите анализатори е възможно това да са първите стъпала от издигането на младия Ким Чен Ум към върховете на властта. Имаше очаквания на експерти той да бъде избран за генерален секретар на партията още сега, отбелязва ВВС.

На състоялата се в Пхенян партийна конференция обаче за генерален секретар на Корейската работническа партия беше преизбран Ким Чен Ир.

Слухове, че точно Ким Чен Ун ще бъде приемникът на Ким Чен Ир, се появиха още миналата година. Имаше предположения, че Ким Чен Ир ще предаде управлението на държавата на сина си, за да задържи властта в рамките на семейството.

Ким Чен Ир е начело на Корейската работническа партия от 1994 г.

Oще по темата

За Ким Чен Ун пък се знае малко, освен че няма още 30 години и е получил образованието си в Швейцария.

Според анализатори евентуално предаване на властта на Ким Чен Ун би било потенциално опасно решение предвид липсата му на опит.

Говори се, че здравословното състояние пък на 68-годишния Ким Чен Ир се влошава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

komunist

преди 13 години

Мечтата ми е някой ден да отида да живея в Северна Корея,там животът е тих и спокоен,по добро е от Швейцария!Там е чисто,няма мутри,***,гербаджии.Много искам да имам апартамент в Пхенян с изглед към паметника на Чучхе или да живея в най-високата сграда в столицата.Моля се на господ всеки ден да отида там преди да са я нападнали империалистическа Америка и даже чукам на дърво да стане скоро.

2

Дарт Вейдър

преди 13 години

Джар Джар станал "бомба генерал".

1

Gaming

преди 13 години

Защо младокът е бил така изложен на влиянието на упадъчната контрареволюционна капиталистическа идеология? Да не би тя да не е съвсем 100% гнила и презряна? Какво е правил в Швейцария, та сега да е достатъчно добър да наследи Вожда?

fallback