Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Изтребител МиГ-27 от индийските ВВС се разби в петък сутринта.

Пилотът е катапултирал, предаде РБК. Инцидентът е станал в провинция Западна Бенгалия в източната част на Индия, на 40 км от военна база.

Пилотът е изпълнявал стандартен тренировъчен полет. Води се разследване за причините за инцидента.

Това е четвъртият случай на разбиване на МиГ за последните два дни.

В четвъртък в Беларус при учебно-тренировъчен полет се разби изтребител МиГ-29 на ВВС на страната. Загинаха двамата пилоти. Самолетът падна близо до град Барановичи.

В съобщението на беларуското министерство на отбраната се казва, че пилотите са отработвали действия на малка височина.

Военна комисия на министерството започна разследване на причините за аварията.
 
Също вчера в Хърватия се разбиха два реактивни изтребителя МиГ-21. По предварителна информация самолетите са се сблъскали във въздуха. Точните причини за катастрофата се уточняват. Няма пострадали при инцидента, пилотите и на двата самолета са катапултирали.

МиГ-27 е съветски свръхзвуков изтребител-бомбардировач. Предназначен е за нанасяне на удари по наземни и въздушни цели. Може да носи тактическо ядрено оръжие. Той е основният изтребител в авиацията на Индия, Куба и Казахстан, припомня NEWSru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Тошо

преди 13 години

На тези момчета неотдавна им направиха забележка по повод сгрешена снимка (полски МИГ-29 вместо хърватски МИГ-21). Сега пък сложили снимка на руски МИГ-29 от елитната шоу-ескадрила "Стрижи". Момчета, работете съвестно, за това ви плащат! А колкото до индийските ВВС, моля, не пишете простотийки! Мощни ВВС с много суперпилоти. Които на съвместни маневри подпалиха задниците на американските си "противници" в "кучешки бой".

10

Нина

преди 13 години

Су-35 е тежък изтребител и е признат от всички за най-маневреният самолет в Света. Може да носи ракети Р-33 с обсег до 300 километра и е ненадминат също и в близкия въздушен бой. Това е уникална машина. Миговете също не са зле миг-29 с УВТ /управляем вектор на тягата/ също е невероятен, но той е лек изтребител. Миг-31 е далечен прехващач, с мощен радар, носи ракети Р-37 с обсег до 400 километра, най-долечната хамерикаска лети едва до 50 километра:)))

9

Е

преди 13 години

Все пак е не е станало в Руските ВВС, нали ? Ами каде ? В Индииските .... без коментар просто.. Руснаците отдавна минаха на Сукхой, който доста от писалте тук не са виждали .

fallback