Сградата на МИ5 в Лондон. Снимка: БГНЕС
fallback

Великобритания продължава да е изправена пред сериозна заплаха от смъртоносни терористични нападения на нейна територия, предупреди ръководителят на МИ5.

Джонатан Еванс е притеснен от предстоящото изтичане на присъдите на редица затворници, осъдени в годините след атаките на 11 септември, които са „обвързани с екстремизма и е много вероятно да се върнат към терористичната си дейност“.

„Възможностите ни за борба с тероризма са се увеличили в последните години, но рискът от смъртоносни терористични атаки остава. Не виждам причина да смятам, че ситуацията ще се подобри значително в близко бъдеще“, заяви Еванс, цитиран от ВВС.

Във всеки един момент британското разузнаване имало по няколко разследвания на информация, която според МИ5 съдържа действителна възможност за терористична атака, насочена срещу Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 13 години

Така ще е - докато хранят всякаква арабска и пакистанска *** и ги броят за "британски граждани". Докато не разберат че са пуснали *** в къщата си. Храни куче да те лае!

9

Анонимен

преди 13 години

В същност "мишена на терористи" е Лондон - най голямата многонационална клоака ...след Париж де :) А не цяла Великобритания .

8

терористи,а

преди 13 години

Ей,англичанчета,само с приказки не става!Требе да гръмнете нещо като братчедите,и тогава света ще повярва!:))

fallback