Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия може да предприеме дисциплинарни мерки срещу Франция заради депортирането на ромите, заяви еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг.

Рединг нарече действията на Франция „позор“. Миналата седмица Европейският парламент прие остра резолюция, в която поиска Париж веднага да прекрати депортирането на роми.

В същия документ депутатите обвиниха Европейската комисия, че е реагирала бавно и твърде слабо на действията на Франция.

Oще по темата

Вивиан Рединг смята, че процедурата срещу Франция трябва да бъде открита следващата седмица.

От началото на август Франция депортира над 1000 роми в България и Румъния. Това предизвика вълнà от протести в Европа, макар Париж да твърди, че операциите не са насочени към определена етническа група.

На пресконференция Вивиан Рединг съобщи, че ще предложи на Европейската комисия да започне наказателна процедура заради отношението на Франция към ромите, а ЕК трябва да вземе решение до две седмици.

След това случаят ще бъде отнесен до Европейския съд в Люксембург. Франция ще бъде обвинена в нарушаване на правото на ЕС, което забранява дискриминацията срещу етническа група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Муса Сердар Челеби

преди 13 години

И той е ***: Проф. Доктор Чирков, но му свалям шапка!Чирков отваря частна болница в Пловдив24 септември 2010 / ****Известният хирург проф. д-р Александър Чирков ще отвори частна кардиохирургична болница в Пловдив. Първата частна кардиохирургия ще заработи от март. Прави я известният сърдечен хирург професор Александър Чирков. Новината бе съобщена от самият него по време на Първия международен медицински конгрес в Златни пясъци. Новата болница ще бъде сериозна конкуренция на клиник

88

Анонимен

преди 13 години

*** са добри и културни хора-всички те до един заслужават да бъдат интегрирани в центровете на големите европейски градове-Берлин, Париж, Брюксел, Виена. Така Европа ще се радва на една красива мултикултурна хармония. Във САЩ *** също биха дали своя дял в развитието на тая велика страна-от техните среди ще излезе някой следващ президент, генерал или борец за човешки права. Ние Българите не можем да оценим достойнствата на тая велика ромска раса.

87

Гацко

преди 13 години

Един добър съвет за ***:Идете в Белгия, там хората ви харесват ! Ще си живеете добре и ще правите каквото си искате, никой няма да ви закача !

fallback