Уорън Бъфет. Снимка: БГНЕС

Китайският милиардер Чен Гуанбяо е решил да завещае цялото си състояние за благотворителност, съобщи агенция „Синхуа“.

Така Гуанбяо стана първият бизнесмен в Китай, който се присъедини към инициативата The Giving Pledge на инвеститора Уорън Бъфет и на създателя на Майкрософт Бил Гейтс.

Състоянието на Чен Гуанбяо, който е председател на борда на директорите на Jiangsu Huangpu Renewable Resources Utilization, се оценява на над пет милиарда юана (735 милиона долара).

Бъфет и Гейтс се очаква да посетят Китай в края на септември и там да се обърнат към местните богаташи с призив да дарят средства за благотворителност.

Lenta.ru припомня, че през юни тази година Бъфет и Гейтс призоваха американските милиардери да дарят поне половината от богатството си за благотворителност.

Още по темата

Организаторите на The Giving Pledge не планират лично да разпределят дарените средства, като целта на кампанията е да бъдат убедени най-богатите американци публично да заявят намерението си да станат филантропи.

В началото на август към инициативата The Giving Pledge се присъединиха още 38 милиардери от САЩ. Сред тях са режисьорът Джордж Лукас, кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, основателят на компанията CNN Тед Търнър, филантропът Дейвид Рокфелер, съоснователят на Майкрософт Пол Алън и много други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase