Снимка: БГНЕС

В Мианмар откриха най-старата жена в света. Тя е родена четири години преди французойката Йожени Бланшар, смятана досега за най-стария човек на Земята.

Дау Мя Ки е родена през 1892 година в град Мандалай, Мианмар, тоест сега е на 118 години, предаде агенция Синхуа, като се позова на управлението по социално осигуряване на Мианмар.

Жената живее в манастир близо до село Пуак Чан Кон. Здравословното й състояние й позволява да води сравнително пълноценен за нейната възраст живот. Известно е само, че не бива да яде киселомлечни продукти.

Според официалната статистика на властите в Мианмар 11% от 58,3 милиона души, колкото е населението на страната, са на над 60-годишна възраст.

Йожени Бланшар е обявена за най-възрастния жител на Земята на 2 май 2010 г., след като на 115 години почина предшественичката й японката Кама Тинен. Йожени Бланшар е родена на 16 февруари 1896 г.

NEWSru обаче пише, че има още една претендентка за "званието" най-възрастен жител на планетата. Според някои данни грузинката Антиса Кхвичава е навършила 130 години на 8 юли 2010 г.

Ако данните за нея бъдат официално международно признати, тя ще стане най-възрастният жител на Земята.

Кхвичава е изгубила свидетелството си за раждане по време на войната, но според чиновниците паспортът на жената потвърждава възрастта й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase