Снимка: БГНЕС
fallback

Собствениците на коли с българска регистрация от село Търканйе край град Кочани са готови да заменят македонското си гражданство за автомобила си.

Те казват, че таксите за пререгистрация на колите им в Македония са прекалено високи, за някои от автомобилите трябва да платят и по 3000 евро, пише на сайта си македонската телевизия А1.

„Ако не ни осигурят фиксирана цена, да кажем 400 евро за автомобил, след изтичането на срока сме готови да се откажем от македонското гражданство“, казва Йован Заов, собственик на български автомобил.

„Нека въведат винетки, всички ще си плащаме, така цените за регистрация са много високи“, казва и Влатко Трайчов, който също има кола с българска регистрация.

Според тях българският паспорт им дава предимство при намирането на работа в чужбина.

„Откъде ще намерим пари, по-добре да отидем в Италия да работим и да спечелим нещо“, казва Благойчо Сандев, също собственик на български автомобил.

Те все пак не обясняват дали си струва да се откажеш от държавата си за един автомобил, пише А1.

"Не си струва да се откажеш и не искаме това, но ако трябва, сме готови", обяснява друг собственик на българска кола – Никола Заов.

По неофициална статистика в Македония се движат около 40 000 автомобила с българска регистрация.

Собствениците им имат срок до края на септември да ги пререгистрират в Македония. Ако не направят това, съгласно закона ще трябва за шест месеца да изкарат колите си извън страната.

Въпреки че крайният срок наближава, досега интересът към пререгистрацията на колите е минимален, заключава А1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

AcOrP

преди 13 години

Еми ако достатъчно на брой македонци не са доволни от тази политика на тяхното правителство, ако не са доволни от нарастващото влияние на албанците в македония и не искат да станат част от албания, според мен е по-добре да се насочат към обединение с България хем ще влезат в европейския съюз хем албанците ще станат прекалено малко,че да имат влияние.

149

makedonec

преди 13 години

az sam student v balgariq i karam avtomobil na balgarski shtoto e poeftino za registraciq i sega ako moq avtomobil e pove4e ot 6 meseci v makedoniq te shte mi go vzemat tozi ne e evropeiski zakon v makedoniq na sila ti pravat da se orkazaesh ot makedoniq

148

ВМРО

преди 13 години

Една от целите на србо-комунисто-македонистите е да остават претстава че всичките во Република Македония се промити мозици и *** и разбира се да вдигат нивото на омраза помежду обикновените граждани на двете страни....Така се однасат и найголем дел от удбашките структури които тук постират коментари от Македония. За нивно сажаление во Македония има и достаточно горещи Българи, ас сам еден от них...поздрави на майка България от Република Македония

fallback