fallback

Общ преглед

 

Отчаянието расте сред хората в Пакистан, притиснати от опустошителните наводнения, предупреждават местните власти.

ООН обяви набиране на международна помощ. Световната организация поиска спешно 459 милиона долара, за да бъдат подпомогнати 14-те милиона пакистанци, засегнати от потопа.

Хората, напуснали домовете си заради преливането на река Инд в Пенджаб, практически са без подслон, оставени на проливния дъжд и жаркото слънце, пише ВВС.  

„С всичката вода наоколо влажността във въздуха е толкова висока, че едва се диша. Реколтата им е унищожена, добитъкът им е унищожен, инфраструктурата, пътищата, домовете, всичко е отнесено“, разказва Мошин Легари от регионалния парламент на Пенджаб.

Правителствената помощ стига много бавно до пострадалите и има недостиг на основни храни. Страната няма ресурс да се справи с подобна катастрофа.

„Като отидеш с 500 пакета помощи при 5000 нуждаещи се, настъпва хаос. Хората те нападат, защото са отчаяни. Децата им гладуват, възрастните им майки гладуват, естествено, че ще са отчаяни, не ги обвинявам“, разказва Легари.

Бедствието в Пакистан е най-тежкото от много години, обявиха от ООН.

Междувременно талибаните в Пакистан, които продължават атаките си, нарекоха наводненията божие наказание заради това, че пакистанците са приели светски лидери и призоваха хората да бойкотират международната помощ. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 14 години

абе нали мразят МНОГО всички които не са от тяхната идиотска вяра а сега скимтят за помощи като РАЗГОНЕНА ***

18

чокобоко

преди 14 години

молетесе в България да несе случи.

17

1

преди 14 години

Понеже по 5 часа на ден се молят на Аллах и строят джамии под път и над път, според мен е редно да искат пари и помощ от него... като се молят по 5 часа на ден на ЕС тогава да приемат помощите...

fallback