Снимка: БГНЕС
fallback

Сърбия и България могат да изложат своите желания за трасето на газопровода „Южен поток“, но окончателната дума за това откъде ще мине тръбата ще има Газпром.

Oще по темата

Това казаха за сръбския вестник „Блиц“ от пресслужбата на руския концерн по повод информацията, че Белград се опитва чрез България да прокара своята идея газопроводът да влезе в Сърбия при Димитровград, а не при Зайчар, каквато е последната договореност между Сърбия и Русия.

От Москва не пожелаха да коментират срещата между сръбския президент Борис Тадич и българския премиер Бойко Борисов преди дни във Варна.

„Не желаем да коментираме какво са разговаряли президентът на Сърбия Борис Тадич и Бойко Борисов, премиер на България. Това са техни желания. Решението за трасето на „Южен поток“ ще зависи изключително от техническо-икономическата обосновка, върху която се работи“, изтъкнаха от Москва.

„Естествено, при определянето на окончателното трасе на газопровода ще бъде взето предвид и мнението на Сърбия, но окончателното предложение ще бъде дадено от Газпром“, отбелязаха от пресслужбата на руския газов монополист.

Газопроводът „Южен поток“ е съвместен проект на руския Газпром и италианския концерн Ени. По него ще се пренася руски газ под Черно море по тръбопровод, дълъг 900 км, до България и след това през Сърбия към останалите европейски страни. Стойността на газопровода се оценява на 20 милиарда евро, капацитетът му би трябвало да бъде 63 милиарда куб. м газ годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

Анонимен

преди 13 години

Здравейте, искате ли да печелите по над 200$ на месец от интернет? Вижте блога ми, сложил съм и скрйншотове с ДОКАЗАТЕЛСТВА за извършените плащания stabilnipari.blogspot

140

СТРАНДЖАТА

преди 13 години

Това, че след избирането на Янукович - влиянието на Газпром се разшири малкона изток, не означава, че контролират и Стара планина - така, че за нашата територия ние решаваме - *** нямат думата...

139

До Газпром

преди 13 години

Не допусках , че Газпром ще се хване на приказките на наш Боко. Руснаците нямат ли посланик тук, който да им обясни, че Боко говори по хавата си. Едно и също аз да повярвам, че Боко ще направи България за три години средноевропейска държава с 200 евро средна работна заплата. Под достойнството на Газпром е да се занимават с глуписти.

fallback