Бронислав Коморовски. Снимка: БГНЕС
fallback

Новоизбраният полски президент Бронислав Коморовски отхвърли теорията за заговор във връзка със самолетния инцидент, при който загина Лех Качински в Смоленск.

Да се създава атмосфера, внушаваща, че някой е извършил нарочни действия за предизвикване на катастрофата, на този етап от разследването e нерационално, заявява Коморовски пред престижния всекидневник Gazeta Wyborcza.

Ние всички искаме на узнаем истината възможно най-скоро, но практиката показва, че за това са необходими месеци, понякога дори години, допълва той.

Теорията за заговор, който имал за цел да елиминира президента Качински, се разпространява в интернет сайтове, свързани с десницата в Полша, както и сред избирателите на консервативната партия Право и справедливост.

Двете паралелни разследвания в Русия и Полша продължават и това дава гаранции. Трудно е да упрекнем за нещо полското разследване. Аз също така съм последният човек, който би поставил под съмнение руското разследване, отбелязва Коморовски.

Oще по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 13 години

В Полша и България ще има американска ПРО, което ще охлади страстите на обединените евроазиатски руско-турско-немски мераци. Да живее свободата!

26

Анонимен

преди 13 години

А пък уснаците са поляци, които под влияние на православието са забравили полски език...

25

Анонимен

преди 13 години

neeeeeeeeeeeeeee a predi nepomnja kolko godini kato se sluchi sashtoto kakva sluchainost

fallback