Снимка: БГНЕС
fallback

Мексиканският певец Серхио Вега беше застрелян само часове, след като опроверга информациите, че е убит. Певци, изпълняващи т.нар наркокориди - песни за живота на наркобароните, често стават жертва на враждуващи картели в Мексико, съобщава ВВС.

Известният като Ел Шака музикант е застрелян на път за концерт в град в щата Синалоа.

Според информация на мексиканските медии, камион започнал да следва червения кадилак на певеца и малко след това срещу колата бил открит огън.

Вега бил ранен, изгубил контрол над автомобила и катастрофирал, разказва спътникът му пред местен вестник. След това нападателят „довърши Вега“ с изстрели в главата и гърдите, разказва очевидецът. 

Сред феновете на певеца от известно време циркулираха слухове, че той е мъртъв. Само няколко часа преди да бъде застрелян Вега обяви пред местен музикален сайт, че клюките за неговото убийство не са истина. 

„Това ми се случва от години – някой казва пред радиостанция или вестник, че съм убит или съм претърпял инцидент“, казва Вега. 

Пред изданието Ел Шака разказва, че музикантите са притеснени и е усилил охраната си след убийството на певеца Сержо Гомес през 2007 година.

Гомес беше отвлечен след концерт в Мичоакан, в който участвал и Вега, и беше открит удушен няколко дни по-късно.

За три години са убити седем мексикански музиканти, чиито песни описват и възхваляват живота на наркобароните. Полицията обвинява за убийствата враждуващи наркобанди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Menn

преди 13 години

Аз ако съм на американците, ще нахлуя с армията в северно Мексико и шъ им бъ майката и на бароните и на баронесите...

30

ККК

преди 13 години

Сега е ред на нашите чалгафони,които възпяват мутренското поведение и простотия

29

12-45

преди 13 години

Ето и нарко-песничката от сериала Breaking_BadГрадче наречено Дюк,в щата Ню МексикоИзмежду местните гангстериславен гринго се врединова дрога бил измислил той.Казват цветът й бил син,а качеството невероятно,Плъзнала дрогата по улиците...Никой не можел да ги спре,Пренебрегнат картела бил,затова страшно се ядосали.Плъзнала мълва за някой сиХайзенберг, който държи пазара сега,Никой досега не бил чувал за него.Лицето му никой не бил видял.Но не зачиташ ли картела,прошка няма.Нашия приятел е мъртвец,остава му само да го разбере.Славата на Хайзенберг,чак до Мичохан се простряла,искали и там да видят щоза дрога е създали така синята дрога минала границата.Нашият приятелцелия щат вече го знае.Но и тук, като в Мексико,дрогата била кът.Това не важало само за грингото,познат ни като Хайзенберг.Пренебрегнат картела бил,затова страшно се ядосали.Мълвели за някой си "Хайзенберг",който държал пазара сега плъзнала,Никой досега не бил чувал за него.Лицето му никой не бил видял.Но от гнева на мафиядосега никой не е избягалНашият приятел е мъртвец,остава му само да го разбере.

fallback