Снимка: БГНЕС

Мексиканският певец Серхио Вега беше застрелян само часове, след като опроверга информациите, че е убит. Певци, изпълняващи т.нар наркокориди - песни за живота на наркобароните, често стават жертва на враждуващи картели в Мексико, съобщава ВВС.

Известният като Ел Шака музикант е застрелян на път за концерт в град в щата Синалоа.

Според информация на мексиканските медии, камион започнал да следва червения кадилак на певеца и малко след това срещу колата бил открит огън.

Вега бил ранен, изгубил контрол над автомобила и катастрофирал, разказва спътникът му пред местен вестник. След това нападателят „довърши Вега“ с изстрели в главата и гърдите, разказва очевидецът. 

Сред феновете на певеца от известно време циркулираха слухове, че той е мъртъв. Само няколко часа преди да бъде застрелян Вега обяви пред местен музикален сайт, че клюките за неговото убийство не са истина. 

„Това ми се случва от години – някой казва пред радиостанция или вестник, че съм убит или съм претърпял инцидент“, казва Вега. 

Пред изданието Ел Шака разказва, че музикантите са притеснени и е усилил охраната си след убийството на певеца Сержо Гомес през 2007 година.

Гомес беше отвлечен след концерт в Мичоакан, в който участвал и Вега, и беше открит удушен няколко дни по-късно.

За три години са убити седем мексикански музиканти, чиито песни описват и възхваляват живота на наркобароните. Полицията обвинява за убийствата враждуващи наркобанди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase