Снимка: GettyImages/Guliver Photos
fallback

20-годишен румънец по чудо оцеля, след като се скри в помещение, намиращо се зад колесника на самолет, изпълняващ полет от Виена до Лондон, съобщи ВВС.

Инцидентът стана в неделя, а веднага след приземяването на летище Хийтроу ентустиатът е откаран в полицията, но по-късно е бил освободен, без да му бъдат повдигнати обвинения.

Младежът е получил леки наранявания и е развил хипотермия, тъй като температурата в помещението е била минус 41 градуса.

Оцелял е благодарение на факта, че самолетът летял ниско, за да избегне буря. В хода на разследването станало ясно, че румънецът успял да се промъкне през огражденията на летище Швехат във Виена и се метнал в помещението зад колесника на първия самолет, който видял – без да знае къде отива.

Той се оказал собственост на шейх от Обединените арабски емирства и стоял празен на пистата на Швехат от четвъртък, а в неделя излетял за Лондон без други пътници на борда. 

На Хийтроу румънецът бил открит и отведен в полицията, където обаче извадил късмет – оказало се, че не е имигрант и тъй като Румъния е член на ЕС, той има право да влиза свободно във Великобритания.

Според информация в австрийски медии, младежът просто искал да се измъкне от Виена и да си потърси работа.

Говорител на гражданската авиация на Острова обяви, че авантюристът е извадил небивал късмет и е цяло чудо, че е жив.

"Ако не беше намерил правилното място, на което да застане, можеше да бъде смачкан от колесника при прибирането му", обясни говорителят и допълни, че дори и да преживее това, температурите във въздуха и липсата на кислород също са можели да го убият, или поне да го докарат до пълно безсъзнание, а при кацане и отваряне на колесника краят му да е фатален.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 13 години

Много филми гледа човека.. добре,че е отцелял..На малките деца, като гледат кеч им казват "не правете това у дома"На по-големите трябва да им казват "не правете това в самолетите" :)

46

ppp

преди 13 години

do 53: burkat i tam nqkoi pat brato..kogato si samnitelen i si kriminalno proqven..nqkade byrkat..

45

Мангалеску

преди 13 години

Браво на братото! Голем екшън! Сега ако има малко повече акъл може да използва ситуацията че вече е влязъл в новините и да си намери по-лесно работа... Идеален е за работа на някое летище :))))

fallback