Снимка: БГНЕС
fallback

Гръцката полиция използва сълзотворен газ, за да отблъсне групите младежи, атакуващи витрините на магазини и банки в Солун, докато в града преминаваха колони участници в манифестацията по случай 1 май.

Няколкостотин протестираха пред финансовото министерство на Гърция, демонстриращи срещу режима на строги икономии, наложен в страната.

Близо 250 младежи разбиха с железни пръти два банкомата, витрината на магазин за електроника и една луксозна кола.

Те се бяха присъединили към колоната от 5000 участници в манифестацията по призива на синдикатите в центъра на града.

Oще по темата

Спокойствието бе бързо възстановено след намесата на полицията, съобщи АФП.

"Имало е леки сбивания и е бил изстрелян сълзотворен газ", съобщи представител на силите на реда.

Протестиращите, основно поддръжници на опозиционната коалиция на левите, са носели лозунги против Международния валутен фонд.

Гръцкото социалистическо правителство преговаря условията на спешния финансов пакет на МВФ и Европейския съюз, за да се справи с кризата с дълговете си, пише Ройтерс.

По-рано днес подобен инцидент имаше в Солун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

191

Анонимен

преди 14 години

Колко българи работят в Гърция и колко гърци в България. Гърция била зле и в криза - ха-ха-ха. Що не си гледаме на...ните ***.

190

roro

преди 14 години

ЕЙ ОБЕДНАТА,МЕРИ СИ ПРИКАЗКИТЕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ !КАТО СИ РЕШИЛА ДА СЕ ПРЕСТРУВАШ НА МОМА ГЪРКИНЯ,НЕ СЕ ЗАВИРАЙ ТУК С ТЪПИТЕ СИ КОМЕНТАРИ ,ДА НЕ ГО ОТНЕСЕШ.

189

Месемврия

преди 14 години

Ей, завистчии и мърморковци, вулгараяки-татараки, я си тгледайте *** и си натискайте склавинската /робската/ главица. Недейте мислете за нас елините, щото ние пак ще се изправим на крака, ама вие ...вие ще си тънете в мизерията и дребната злоба!

fallback