fallback

В понеделник сайтът WikiLeaks.org публикува класифициран видеозапис от американска въздушна операция, при която са убити над десет души в предградие на Багдад. Според  WikiLeaks.org това е операцията, при която през 2006 година бяха убити и двама служители на Reuters.

Оттогава Reuters изисква видеото, позовавайки се на Закона за достъп до информация, но без успех. Записът е направен от хеликоптер „Апачи“ и ясно показва стрелбата срещу няколко мъже, които спокойно ходят по улицата.

При стрелбата са ранени и две деца, който били в бус, от който слизат хора и се опитват да спасят един от ранените. Срещу тях също е открита стрелба.

След като двамата служители на Reuters бяха застреляни, агенцията настоя за разследване на инцидента. Заключението след разследването е, че военните са действали в съответствие със закона и правилата за употреба на сила.  

WikiLeaks.org не съобщава как са получили видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

405

Стефка

преди 13 години

100% УБИЙЦИ!!!!!!

404

Стефка

преди 13 години

Ейййй ама поне 1-2 коментара да бяхте оставили.Но нали ние в България по начало сме се специализирали в близането на дупета,защо да говорим лошо за едни убийци като можем да се прави ,че няма проблеми :D

403

Мунчо

преди 13 години

защо толко много коментари са изтрити?Да не би да са били насочени срещу американския хуманизъм?

fallback