Снимка: Булфото
fallback

Представител на Европейската комисия опроверга твърденията, че председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу иска да стартира бързо процеса за разрешаване на два спорни вида генномодифицирани организми в Европейския съюз, след като новият му екип поеме функциите си следващата седмица, предаде АФП.

Вчера агенцията разпространи информация от анонимен източник от ЕК, според когото Барозу иска да поднови скоро процеса за разрешаване на отглеждането на два вида генетично модифицирани организми (ГМО) в ЕС – царевичната култура MON 810 и картофите Amflora.

Oще по темата

Барозу няма никакво намерение да налага ГМО, каза официално снощи пред АФП говорителката му Пия Аренкилде Хансен. Никакво решение не е взимано относно тези два продукта, подчерта тя.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

??????????

преди 14 години

Защо спорите дали ГМ храни са вредни или не? Факт е че не са полезни.Ужким бяха направени за да "НЯМА ГЛАДУВАЩИ ПО СВЕТА", но гладуващи има, така както има и много по богати корпорации произвеждащи ГМО!!!!Защо трябва да сме за това някой да става много по-богат, без реална полза за останалите? Някой ако може да ми обясни плюса от ГМО-тата??? Че не виждам затлъстели сомалийчета, за сметка на забогатяла фашистка корпорация като Монсанто!!!!!!

52

Данчо

преди 14 години

Много специалист,голям чапкън!Нещо да кажете за БИОЛОГИЧНИТЕ ОРЪЖИЯ???Те са толкова хуманни,толкова безшумни и не разрушават материалните ценности!Сомо ХОМОбоклука ще се разчисти!ГМО е от тях!Требва да МИ повервате!!!

51

виждащ

преди 14 години

Тук някои май отдавна се хранят с ГМО! :-)

fallback