Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Вече не може да се пуши в Турция на обществени места.

В страната влезе в сила закон забраната за употребата на тютюневите изделия.

Един от неговите главни инициатори бе премиерът Реджеп Ердоган, който сравни борбата с вредния навик с противодействието на тероризма.

Въпреки че по брой на пушачите Турция заема едно от първите места в Европа, 95% от населението на страната подкрепят забраната.

Тя е наложена въпреки протестите на собственици на заведения, опасяващи се от загуби в бизнеса.

От 19 юли в цялата страна е забранено да се пуши в кафенета, барове, ресторанти, нощни клубове и търговско-развлекателни центрове, както и във всички видове транспорт.

Глобата за нарушителите е 32 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

анонимен

преди 14 години

Който си мисли, че заведенията няма да пострадат се лъже, защо да ходя в заведение в което не мога да си изкарам приятно и ще нервнича постоянно? А и най-вероятно ще им бъде осигурена възможност да се регистриат като заведение само за пушачи. Един германец, собственик на заведение, беше спечелил такова дело в Страсбург с/у страната си - били го дискриминирали. Получи разрешение неговото заведение да е само за пушачи. Така ще стане и тук, най-вероятно, и пак ще си пушиме.

93

Тит

преди 14 години

В нашия случей - разделяй и събирай акцизите!

92

Тит

преди 14 години

Не ми се връзва нещо - обикновено масово се пуши 1 кутия/аз съм пушач/ - 7х30=210 евро.При 3000 евро ср. раб. заплата, си е сума, която може да се преглътне/превдъхне/.На оня с 20 лв. му казвам, че по един или друг начин това ще удари и непушачите - не разбирам злобата му.Мисля, че трябва да има толерантност и от двете страни.Другото е - разделяй и владей!

fallback