Снимка: архив, БГНЕС

Сръбският вицепремиер Александър Вулин положи венец на гроба на съветския диктатор Йосиф Сталин по време на посещението си в Москва.

В рамките на визитата си Вулин се срещна с руския вътрешен министър Владимир Колоколцев, който го информира за опитите да се въведат ограничения за участието на Русия в международни полицейски организации и особено за опитите да бъде изключена от Интерпол, съобщават сръбските медии.

Вицепремиерът на Сърбия се срещна също със заместник външния министър Александър Грушка и секретаря на Съвета за сигурност на Русия Сергей Шойгу. Вулин не пропусна да благодари, че Русия не е подкрепила гласуваната от ООН резолюция за геноцида в Сребреница.

БГНЕС припомня, че през 2023 г. Александър Вулин попадна в "черния списък" на САЩ за трафик на наркотици, незаконни сделки с оръжие, корупция и проводничество на руските интереси на Балканите. В рамките на същата година той беше награден с Ордена на Руската федерация лично от директорът на руската Федерална служба за сигурност и генерал в руската армия Александър Бортников.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase