Снимка: БГНЕС
fallback

Северна Корея е изстреляла четири ракети с малък радиус на действие, съобщи Ройтерс.

Първите три ракети са били тип Scud и са изминали  400 км.

На 2 юли КНДР изстреля други четири ракети с малък радиус.

Информацията за изстрелването бе предшествана от съобщения за предстоящи военни учения в Японско море. Зоната, в която ще се проведат е с размери 450 на 110 км.

На 25 май Северна Корея проведе подземен ядрен опит, след което Съвета за безопасност на ООН пире резолюция за санкци срещу страната.

Осведомителните агенции обръщат внимание на факта, че Пхенян провежда ракетните си изпитания в деня на националния празник на САЩ и в обстановка на международно напрежение, предизвикано от отказа на КНДР да се откаже от ядрената си програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Наблюдател

преди 15 години

Това е стратегия с по-далечна цел! Предизвикват Великите сили да нахлуят и завземат страната, за да ги нахранят, както западен Берлин през миналия век.

58

...

преди 15 години

Жалки сте. Стоите в този сайт и избвате комплекси. Обиждате хората на това какви били - еврей, американци и т.н. Не знам кой какви оръжия има, но ако някой успее да превърне злобата на българина в такова ще е по-лошо от 100 атомни бомби. Нито една държава не трябва да има такива неща. А вие стойте тук и се радвайте, че някой направим бомби, докато има хора които умират от глад. Комплексари! Дайте ми сега 100 червени ръчички, защото знаете, че казвам истината. А истината боли!

57

СТРАНДЖАТА

преди 15 години

Който иска да види шизофрения и селска простотия от първа ръка,да проследи коментарите на Ники...До "П"...а - Съгласен съм с теб - да пуснат нещо на своите вдъхновители в северна посока...

fallback