Снимка: БГНЕС
fallback

Последният стадий от интернет търговията е продажбата на хора, цели или на части. Обяви за продажба на органи се публикуват в „Спешни или специални обяви”, пише италианският всекидневник La Repubblica.

Сред тях има и такива за бъбреци, черен дроб, костен мозък...

Този вид обяви се появяват именно когато кризата влиза в своята критическа фаза. Те са толкова много, че дори се налага да бъде създаден  специален раздел за тях, коментира авторът на статията.

Сякаш влизате в един малък кръг на ада, в които са „новите отчаяни” – представители на средната класа, поставени на колене, които вече не могат да изплащат ипотеката си.

Италианци на средна възраст, мъже и жени, които никога не са бедствали, сега са в безизходица.

Ето как звучи една такава обява:

"Италианец, на 45 години, бивш предприемач. Бизнесът ми започна да куца и преди две години загубих всичко. За да спася семейството си (съпруга и две деца) от нищетата и отчаянието, предлагам своя бъбрек и костен мозък.

Кръвната ми група е В, резус фактор положителен.

Начална цена 300 000 евро.

Неприятно ми е, че се налага да прося пари. Никога не съм им придавал голямо значение. През целия си живот съм помагал на хората. Ако някой откликне на молбата ми, ще му бъда благодарен цял живот”.

Към обявите често има прикрепени данни от личната карта, здравна книжка, резултати от изследвания и всички уверения, че човекът води здравословен начин на живот.

Носят се слухове, че операциите по трансплантациите се извършват в частни клиники в Румъния и България.

„Бизнесът на бъдещето е незаконната търговия с органи. Достатъчни са само една клиника, един-двама лекари и един донор, от който могат да се вземат органи”, споделя пред изданието разкаял се участник в трафика на органи.

Интересното е, че от органите имат нужда хора с възможности, които са готови да платят огромни суми, само и само да могат да живеят.

На това се надяват и „новите отчаяни”, готови да продадат част от черния си дроб, за да намерят изход от ситуацията, завършва La Repubblica.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Господин Господинов

преди 4 години

До Doctor Michael Как да се свържем с вас

23

Това е гол.шанс

преди 5 години

То вае голям шанс за хората испаднали в гризесно състояние за бъдещтето на децата как мога и яз да спечела потъкъв начин пари.

22

мала

преди 14 години

Аз да съм казала, че търговията с органи е готина и здравословна? Казвам, че даряването на кръв е полезно за организма и че така той си се пречиства по естествен начин. Не знам защо си се обърнал конкретно към мен. Аз бъбрека си нямам намерение да продавам, но виж, ако сестра ми или някой близък, недай си Боже, имат нужда от трансплантация, как няма да си дам единия? И не, няма да си купя смъртта, а ще откупя нечии друг живот по тоя начин. Така го виждам аз де, явно ти си по-selfish. :)

fallback