Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

32-годишна жена от американския щат Минесота трябва да плати 1,9 милиона долара за 24 песни, изтеглени нелегално от интернет, след като федерален съд я обяви за виновна, съобщи CNN.  

Глобата за всяка от песните е 80 хиляди долара.

Случаят на Джейми Томас-Расет е първият подобен съдебен казус за нарушаване на авторски права в САЩ.

Адвокатът й Джо Сибли каза, че клиентката му е шокирана, защото цената, която била поставена на песните, била 99 цента. Джейми Томас-Расет смята да обжалва.

Говорителката на Американската асоциация на звукозаписната индустрия Кара Дъкуорт обаче е доволна, че съдът е приел доказателствата и е обявил ответничката за виновна.

"Доволни сме, че съдебните заседатели приемат нещата толкова сериозно, колкото и ние", коментира Кара Дъкуорт.

Това е втори процес срещу Джейми Томас-Расет. През 2007 година съдия нареди повторно разглеждане на делото, след като беше установена грешка във формулировката на съдебните заседатели.

В сравнение с първия процес обезщетението за звукозаписните компании е скочило драстично. Тогава бе постановено обезщетение от 200 хиляди долара.

Джейми Томас-Расет е свалила песни на No Doubt, Linkin Park, Глория Естефан и Шерил Кроу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

бай Генчо

преди 14 години

Аз предлагам да не им копуваме нито сваляме тъпите песни, ми да си пеем сами.

75

Смешници

преди 15 години

Егати простотията. Просто ще направят и в САЩ партия на пиратите и ще разкатаят майката на защитниците на авторските права. А най-интересното е че парите от т.нар авторски права не отиват нито в авторите, нито в тези, които създават продукта, а в големите корпорации, които папкат свръхпечалби. Затова имаше и протести на сценаристите в Холивуд, защото нищо не виждат от авторските права.

74

Невидимия

преди 15 години

Много добре е направила за съжаление ще ходи там дето не всеки обича ама такова е като милионерчетата искат да се купуват дискове по 20 евро , че аз да несъм луд най яко в нета :D някой да не помисли че съм полудял говоря в евро,защото живея в Португалия а тука пък как обичат игри от магазини да купуват :D :D

fallback