Снимка: Булфото
fallback

Контрабанда на 134 милиарда долара предотвратиха митническите власти на границата между Италия и Швейцария, гръмнаха световните информационни агенции.

В куфар с двойно дъно са открити американски ценни книжа с номинална стойност 134 милиарда долара.

Куфарът е бил собственост на двама 50-годишни мъже, за които се смята, че са японски граждани, съобщава италианската икономическа полиция.  

Те пътували с влак от Италия за Швейцария на 3 юни. Ценните книжа били открити при проверка на границата преди швейцарския град Киасо.

Според информация на италианската икономическа полиция в двойното дъно на куфара са намерени 249 американски държавни облигации с номинална стойност 500 милиона долара всяка, както и 10 от така наречените облигации „Кенеди“, всяка по 1 милиард.  

Случаят обаче е обвит в загадки.

Агенция Bloomberg съобщава, че още не е изяснено дали двамата мъже са японски граждани.

Освен това още не е установено категорично дали ценните книжа са истински. На пръв поглед обаче изглеждали автентични.

Облигации „Кенеди“, с номинална стойност 1 милиард долара, в тази форма не са съществували никога, съобщава International Business News, цитирана от Spiegel.

Ако все пак се окаже, че са истински, Италия ще извади голям късмет. Държавата може да вземе 40% от конфисуваните пари. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

xx

преди 15 години

parite ot krizzta .vischkki gubiat rockfeler pechelat.

28

Хохо2

преди 15 години

За капак чукнете в Google Изображения 100000 dollar bill, 1000000 bill за да осъзнаете също че има банкноти американски долари от по 1,000,000!!!

27

Хохо

преди 15 години

Разбира се че са истински - облигациите изглеждат по подобен начин и имат размера на нормални американски доларови банкноти. Прочетете официалната сводка на сайта на италианската икономическа полиция - банкнотите са ИСТИНСКИ. В немската преса също излезе такава информация. Мислете логично - кой истински бандит би фалшифицирал банкноти с тава себестойност, това да не ви е бакалията където да пробутате 20так менте, всяка швейцарска банка би проверила автентичността на ценните книжа.

fallback