Снимка: БГНЕС
fallback

“Извършеният от Северна Корея ядрен опит е предмет на голямо безпокойство за всички страни", обяви американският президент Барак Обама.

По думите му поведението на КНДР увеличава напрежението и нарушава стабилността в Североизточна Азия.

"Северна Корея отправя директно и безразсъдно предизвикателство към международната общност”, констатира Обама.

"Опитите на КНДР да разработи ядрени оръжия, като и своя програма за балистични ракети, представлява заплаха за международния мир и сигурност", категоричен е американският президент, който допълни, че Вашингтон ще обсъди проблема със Съвета за сигурност на ООН и държавите от шестстранните преговори по ядрената програма на КНДР.

От своя страна ЕС също изрази безпокойството си от проведения ядрен опит.

“Европейският съюз е много разтревожен от съобщението за извършения от Северна Корея ядрен опит и ще го осъди, ако бъде потвърден”, съобщи в Ханой чешкият външен министър Ян Кохут, чиято страна е ротационен председател на ЕС.

Същевременно руски военен източник съобщи, че ядреният опит, извършен от Северна Корея, е бил с мощност около 20 килотона, съобщи агенция ИТАР-ТАСС, като се позова на източник от руското министерство на отбраната.

Един килотон е еквивалентен на 1000 тона тротил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

преди 14 години

27. - 25.05 13:23 - До 26От: МинистърЗащо мислиш, че не ги е грижа за народа: "Плащането на данъци е отменено на 1 април 1974."-------------- А кога мислят да отменят ангарията?

54

любопитко

преди 14 години

нека погледнем по-отблизо какво прави една мутра с пистолет:- ако насреща си има хора с голи ръце или с ножове, то мутрата е спокойна и смело ги напада. съответно може да взима "застраховки", да "охранява" години наред;- ако обаче противникът също има пистолет мутрата вече почва да се шубелисва, не го напада и търси по-лесни жертвички. много й е неприятно когато другия носител на пистолет почва да дои досегашните му "подопечни", но не смее да нападне челно;- най-страшно става за мутрата, когато бивша "дойна крава" вземе, та се сдобие с пистолет - слабакът вече не е слаб, но има и стари сметки за разчистване. ако доста от слабаците изведнъж се въоръжат истински става ужасно и за доходите, и за сигурността на вече бившата мутра.всякакви прилики със свръхдържави от планетата Земя не са случайни.

53

преди 14 години

северна корея е изключително опасна за сащ,ес и целия свят, с този ядрен опит,с ядрения си арсенал??,с мощните си въоръжени сили??? и комун. си идеология и култа към личността на др,ким които много лесно може да се разпространи по целия свят.бам,бам ,буки,буки бам буки..една червена шапчица....

fallback