Путин - скромен и почти обикновен гражданин. Снимка: БГНЕС
fallback

Руският премиер Владимир Путин се оказа, че печели с 11% повече от президента Дмитрий Медведев, съобщи ВВС, цитирайки декларациите за доходите и имотите на руските политици. 

През 2008 година Путин е спечелил 4,6 милиона рубли (137 000 долара). Сред притежанията му са и голям земеделски имот, както и гараж, на който е съсобственик. 

В същото време Медведев спечелил 4,14 милиона рубли. Той е и съсобственик на апартамент в Москва, който е с площ почти 400 квадратни метра.

Освен това президентът си имал „Фолксваген Голф“ и гараж за две коли. 

Според новото законодателство руските политици трябва да разкрият какви доходи имат, както и на какви имоти са собственици.

Те не са длъжни обаче да разкриват доходите на децата или роднините си. Никоя институция също така не може да установи дали тези декларации са с вярно съдържание.

Русия е сред държавите, които не са подписали Конвенцията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за борба срещу корупцията.

По тази причина страната често става обект на критики от различни организации.

Знае се, че Путин е един от най-богатите хора в Русия, но декларациите за доходите го описват като доста скромен гражданин. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

преди 15 години

Две Волги има, мерзавеца...

11

преди 15 години

много точно 9 това е истина която пренебрегват някои.

10

!!!

преди 15 години

... той притежава хората.

fallback