Снимка: БГНЕС
fallback

20-годишна студентка е била извадена жива изпод развалините в Л`Акуила.

Младата жена е спасена 42 часа след убийственото земетресение, което опустоши италианския град.

20-годишната Елеонора Калесини била в съзнание, когато спасителни работници я открили под развалините на сграда близо до историческия център на града.

Междувременно телевизионният канал France 24 съобщи, че много сгради в централната част на Италия са претърпели допълнителни повреди вследствие на силен вторичен трус.

Във вторник вечерта сайтът на ANSA (Agenzia Nazionale Stampa Associata) публикува информация, че един човек е загинал след новия трус, но в последствие осведомителната агенция изтегли новината си.

Трусът с магнитуд 5.6 степен по скалата на Рихтер е разтърсил около 20:48 часа местно време ударената от мощното земетресение в понеделник централна част на Италия.

Трусът, най-силният след вчерашния, е съборил конструкции във вече силно пострадалия средновековен град Л`Акуила и е почувстван в столицата Рим, където са се олюлявали мебели по високите етажи на сградите.

Броят на жертвите от вчерашния разрушителен трус достигна 228 души, над 1500 са ранените, 100 от тях са сериозно пострадали.

Над 2000 доброволци участват в спасителните операции.

Трусът в понеделник в снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

гневен

преди 15 години

Горките хорица!А тая проскубана КИФЛАняма ли да се маха най сетне!Що пари изхарчи на данъкоплатеца!Забрави от къде тръгна и какво представляваше!Тръгнала да гони торнадото ,ама то така ще я завихри ,че няма да слезе на земята!Дърта кифла!

12

преди 15 години

Кметът на Уиндзър Джон Васкес е съобщил, че федералната агенция за извънредни ситуации ФЕМА е информирала града, че българският вицепремиер Емел Етем и нейната делегация ще пристигнат около 3 часа следобед в сряда. Българската делегация ще се срещне с шефа на пожарната в града Брайън Мартенс, шефа на полицията Джон Майкълс, директора на обществените служби Тери Уокър и менажера на града Кели Арнолдс. Срещата ще се проведе в помещението за обучение на пожарната команда номер 1, съобщава американското издание. След срещата българската делегация ще посети кварталите, засегнати от торнадото, станало на 22 май 2008 година. Американското издание не отбелязва, че в България явления като торнадо, характерни за районите на Средния запад на САЩ, са практически неизвестни. Впечатление обаче прави размерът на делегацията, която се разхожда из САЩ за сметка на българските данъкоплатци.

11

преди 15 години

..ЩЯХМЕ ДА ИЗПРАЩАМЕ ДВА ЕКИПА ДА ПОМАГАТ В ИТАЛИЯ!, ИЗПРАТИХМЕ ЛИ ГИ??? ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ Е ДНЕС ЕМЕЛ ЕТЕМ? ПРОЧЕТЕТЕ :Емел Етем плюс 13 души компания хуква за Колорадо да проучва торнадо ..Дата: 07-04-2009 10:04Читатели : 846Американското електронно издание "Уиндзър Бийкън" съобщи, че български вицепремиер и делегация от 13 души ще посетят град Уиндзър в Колорадо, за да обсъдят подготовката и отговора на последиците от торнадото, засегнало това населено място на 22 май 2008, пише

fallback