Снимка: БГНЕС
fallback

Китайски съд осъди двама на смърт и един на доживотен затвор във връзка с тяхната роля в производството и продажбата на заразено с меламин мляко.

В началото на септември миналата година бяха огласени факти, че малки деца са се разболели от заразеното с меламин мляко, произведено от китайската компания "Санлу".

Тя и още 21 китайски компании са добавяли меламин в адаптирани бебешки млека. В Китай  починаха шест деца и около 300 хиляди се разболяха.

В края на декември пред съда бяха изправени 21 души, обвинени, че са добавяли опасното химическо вещество в млякото. Измежду тях са четирима от висшето ръководство на млечния гигант "Синлу". 

Съдът разглежда също така делата на още 17 души, уличени в производството и продажбата на меламин на компанията производител на млечни продукти.

Тримата са осъдени в северния китайски град Шъцзяхуан. Съдебният процес бе следен отблизо от властите, бизнеса и обществото.

В Китай историята с меламин се възприема особено остро от обществеността, която иска най-тежки наказания за виновните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

преди 15 години

В Китай няма 6 5 за тва такаво нещо повече няма да се повтори

31

преди 15 години

В България децата ни ядат вафли FAMILY с 8 вида Е-та.например Е 211,Е 330,Е 322 са канцерогенни. Е 133 В СЛАДКА И НАПИТКИ са забранени в 7 европейски страни но при нас е използват масово. Ко може да ни каже защо.Кунева се страхува от плюшените слончета на Китай.А хранителните добавки- разни подсладители, набухватели и т. н......

30

СТРАНДЖАТА

преди 15 години

Надпис на колбас: "При производството на този продукт не епострадало нито едно животно"...

fallback