Турската полиция разкри таен арсенал, принадлежащ на организацията Ергенекон, обвинена в подготовка на държавен преврат, съобщи електронният сайт на в. "Та неа".

Разкритието е направено в рамките на разширеното разследване срещу Ергенекон, при което в сряда бяха арестувани още 40 заподозрени членове на организацията.

Взривни материали, гранати, ракети и боеприпаси са били открити в борова гора в покрайнините на Анкара, съобщиха частните телевизионни канали Си Ен Ен-Тюрки и НТВ.

В Турция вече е в ход съдебен процес срещу 86 души, включително военни от запаса, политици и журналисти, които са обвинени в заговор с цел сваляне на проислямското правителство на премиера Реджеп Ердоган.

Според обвиненията членовете на Ергенекон са планирали бомбени нападения с цел дестабилизиране на обстановката в Турция, което да предизвика намесата на армията и свалянето на правителството на Ердоган.

В обвинителния акт се посочва, че заподозрените са планирали да убият премиера Реджеп Ердоган, Нобеловия лаурет за литература Орхан Памук, изтъкнати кюрдски политици и началника на Генералния щаб на армията.

Към това се добавят обвинения в притежаване на взривни материали, придобиване на секретни документи и подстрекаване на армията към неподчинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase