Снимка: БГНЕС
fallback

"Очакам газовата криза между Украйна и Русия да се разреши до края на седмицата", заяви Виктор Глухих - председател на групата за сътрудничество с България във Федералното събрание на Руската федерация.

Според него основната вина в газовия конфликт носи Украйна, която като транзитираща страна на "синьото" гориво не изпълнява своите задължения.

Глухих добави, че в Украйна в момента се води битка за властта между тримата водещи политици Юшченко, Тимошенко и Янукович, което се отразява негативно не само върху хората от тази държава, а и върху отношенията с други страни.

Руският политик посъветва България да търси компенсации от Украйна по съдебен път за загубите, които претърпя от спрените доставки на газ.

Виктор Глухих добави още, че сегашната криза с газа е показала, че трябва максимално бързо да бъдат изградени двата големи газопровода "Северен" и "Южен" поток, които ще осигурят нормални и ритмични доставки на газ за европейските държави.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

КНК

преди 15 години

За дилемат си прав ,но оценката за опозицията не ти е вярна.1.Опозицията е била в управлението на страната само 4 години през ,които се случиха много положителни неща : спиране на разрухата от управлението на БСП с Жан Виденов,достъп на страната до международните финансии,значителна промяна на законодателството за утвръждаване на пазарни отношения и демокрация,нарастващ авторитет на България в международните отношения и т.н.2. Изброените от теб обстоятелства ,показващи сероизността на моментното състояние на държавате,са следствие от 60 -годишно управление на една обществена група,начело на която стои една некомпетентна ,но много алчна клика,предаваща си управлението на страната от дядовци, на бащи,синове и внуци.Сравняването на резултатите от управлението на опозицията само за 4 години и на тази клика вече 60 години ,извода е един :спешно отстраняване от властта на тази клика.

38

преди 15 години

Южен поток минава през украински шелф, познайте кога Украйна ще разреши да се построи... Нали знаете колко е вредно от екологична гледна точка ;)Набуко можеше вече да е започнат, но нашите говедца трябва да ги прекарат с въже под кила на корветите, дето си накупиха...

37

pro

преди 15 години

Всякакви южни,северни,югоизтояни и пр.потоци не решават проблема.Защото източникът е един-Русия.Тя никога няма да прости заедно с петата си колона в България проевропейската ни ориентация!Затова:бойкотирайте всичко руско!Не мразете руснаците -и те са жертва на режима там!сРАМОТА Е ,ЧЕ СИНДИКАТИТЕ СА ПРОТЕСТИРАЛИ ПРЕД УКРАИНСКОТО ПОСОЛСТВО!Договпрът за газоснабдяване не е с тях,а с газпром!

fallback