Снимка: БГНЕС
fallback

Въздушните нападения над Ивицата Газа продължават и в неделя, а израелските лидери предупредиха, че операциите няма да спрат, докато ракетните атаки на групировката Хамас не бъдат преустановени, съобщи ВВС.

Според палестинските власти над 270 души са били убити в събота, което, ако бъде потвърдено официално, ще превърне деня в най-кървавия в историята на Газа.

Операционните в основната болница в Газа са препълнени, лекарствата са на привършване, а хирурзите не достигат, за да се справят с всички ранени, които са над 700 души.

Повечето от убитите са полицаи към военното движение на Хамас, но сред жертвите има и жени и деца.
 
Израелският министър на отбраната Ехуд Барак заяви, че атаките ще продължат и по земя, ако въздушните операции не успеят да откажат Хамас от ракетните нападения.

Съветът за сигурност на ООН пък се събра, за да обсъди предложен от Русия проектодокумент, призоваващ Израел да спре военните операции, а палестинските войници да преустановят изстрелването на ракети от Газа към Израел.

Малко преди събирането на съвета израелският посланик в ООН – Габриела Шалев, повтори още веднъж позицията на страната си - „Израел защитава гражданите си от по-нататъшни терористични атаки“.

„Нито една страна не би позволила ракетни нападения над населението й, без да предприеме необходимите стъпки за спирането на атаките“, каза тя.

Въздушните нападения продължиха и в неделя сутринта, а израелски танкове вече са разположени пред Ивицата Газа.

Израелският премиер Ехуд Олмерт заяви, че операцията „може да отнеме известно време“, но обеща да не допуска хуманитарна криза.

„Няма да приключи за няколко дни“, предупреди той в телевизионно обръщение, в което участваха и военният министър Барак и министърът на външните работи Ципи Ливни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

jlyzgnxuxgv

преди 13 години

3d5Mru <a href="zcoonvkwcqtd/">zcoonvkwcqtd</a>, [url=paaieiwfujit/]paaieiwfujit[/url], [link=pysizqxempju/]pysizqxempju[/link], yolexvqcvvqz/

147

Анонимен

преди 14 години

абе маймуни -израелските земи са дадени от бога христос .кога идва исляма 800 години след христа.тогава бог казва след мен ще дойде дявола ,да мърсува не вярвайте той ще идва да разделя.там е истината .амин.

146

преди 15 години

Дреме ми на дедовия,май имаме по-належащи проблеми в България.Имам предвид парламента и правителството!!!

fallback