Историческата бюлетина. Снимка: БГНЕС
fallback

В редица райони на САЩ избирателите са изправени пред огромни опашки и дребни проблеми с гласуването заради високата избирателна активност, съобщава радио „Гласът на Америка“.

В няколко секции на Ню Джърси избирателите използваха хартиени бюлетини заради проблеми с машините за електронно гласуване.

В Ню Йорк и в главния град на Вирджиния - Ричмънд, голям брой американци са се наредили пред избирателните секции още в 4 часа сутринта местно време, за да избегнат опашките.

Изключително висока избирателна активност се наблюдава във Вирджиния, Джорджия, Колорадо, Ню Джърси, Ню Йорк и Флорида.

Група наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), следящи за хода на изборите за президент на САЩ, разкритикуваха американските власти, съобщава DW.

Европейските делегати, които наблюдават изборите в щата Флорида, разкритикуваха ограничаването на достъпа им до избирателните участъци.

Депутатът от германския Бундестаг Патрик Майнхард, участващ в състава на делегацията, съобщи, че им е било позволено да посетят само една избирателна секция.

„Смятаме, че това е неприемливо. На наблюдателите не трябва да се казва кой избирателен участък да посетят, да не говорим въобще да им се забраняват посещения”, заяви Майнхард.

Двамата американски астронавти, които се намират на борда на Международната космическа станция (354 км над земята), вече гласуваха.

Командирът на екипажа Майкъл Финк и бордовият инженер Грег Чамитоф гласуваха с електронни бюлетини.

Непопулярният президент на САЩ Джордж Буш по програма трябва да остане невидим в деня, в който се решава кой ще е неговият наследник, коментира агенция АФП.

Държавният глава нито ще се появи, нито ще говори на публично място през изборния ден.

Предвидено е Буш да вечеря със съпругата си Лора у дома и да следи резултатите, заяви говорителят на Белия дом Скот Станцела.

Буш гласува предсрочно на 24 октомври и подкрепи Маккейн.

Всичко за изборите в САЩ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Edna

преди 15 години

И аз това си помислих - щом заспалите американци се редят на опашки за изборите, какво ни пречи и на нас догодина да сме така.

13

преди 15 години

I az za Obama glasuvah!!!!

12

преди 15 години

ei Bush smotan naroda mu pisna da se zanimava s tvoite prostotii i voini zatova izbirat OBAMA zashtoto shte iztegli vsi4ki voinici ot Aziq ...

fallback