Логото на политическа фондация „Любчо Георгиевски“. Снимка: Dnes.bg
fallback

Дълбоко сме убедени, че името Република Северна Македония е най-достойното, най-доброто и най-точното от всички предложения, които чухме досега.

Това е позицията на политическа фондация „Любчо Георгиевски“, изпратена до Dnes.bg.

Неприемането на това име е възможност всички имена, които чухме досега, повторно да бъдат сложени на масата за преговори. Държавните органи на Република Македония трябва да приемат името Република Северна Македония като завършено и като решена част от проблема, категорични са от фондацията на бившия министър-председател на Македония.

Преговорите трябва да продължат и най-голям акцент в тях да бъде прецизирането на името „македонска нация“ и „македонски език“. Още веднъж искаме да призовем президента на държавата и министър-председателя да надминат своя личен инат и да намерят сили заедно да стигнат до решението, посочват от политическата фондация „Любчо Георгиевски“.

Съобщението на фондацията е подписано лично от Любчо Георгиевски.

Dnes.bg припомня, че посредникът на ООН в спора за името между Македония и Гърция Матю Нимиц излезе с ново предложение: името на югозападната ни съседка да бъде Република Северна Македония.

Това название ще се използва само в международните организации, като се препоръчва и употребата му в двустранните отношения между Атина и Скопие, а конституционното име „Република Македония“ не се променя, твърди гръцкият всекидневник „Вима“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

daniel novo konjarev

преди 15 години

inace bratcet do blaze kako si mi ako slucajno ja procitas taa stranicata

73

slobodan

преди 15 години

На пълно сам съгласен стеб много си точен одобрявам и 71 мисля,че е македонец и е прав.На нас македонците въобще не ни трябват некка си живеят в свойта измислена държава.Гола вода са ако знаят какво значи това.Аколко до македонките модерно е да ходят по улиците и да (ручат и да гоят дупета) е признавам си добро са ке-ат.

72

Goran

преди 15 години

kogato gledam po novinite i po filmite za horata v afrika deto se biqt pomejdu si, gledam necivilizirani divqci. i kogato vi gledam vsi4ki vas kak si govorite pomejdu si.. gledam sa6toto

fallback