Снимка: БГНЕС
fallback

Русия изигра партия шах на Кавказ и поведението й е съвсем логично, заяви за „Российская газета“ известният френски политолог и историк Еманюел Тод.

Той определи решението на руския президент Дмитрий Медведев да признае независимостта на Абхазия и Южна Осетия като единственото възможно и напълно логично.

“Виждам някакъв абсурд в позицията на Запада -  съвсем наскоро западните страни, нарушавайки международните споразумения признаха идентичните права на Косово, а сега се възмущават от това, че други народи при други не по-малко сложни обстоятелства се опитват да реализират своето право да живеят така, както искат”, коментира Тод.

Според него събитията в Кавказ ясно са показали, че идва край на американския монопол, а Русия реално се завръща в качеството на мощен противовес в международните дела.

“В момента на Запад много раздухват призрака на Русия като някаква кръвожадна мечка, възнамеряваща да възстанови съветската империя. А тя е добър играч на шах, който се е сблъскал с играч на покер, какъвто е САЩ", обрисува художествено сблъсъка французина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

180

антикомунист

преди 15 години

че неен естествен съюзник е православна християнска Росия а не циониско комонистическите Сьветски американски щати тази империя антихристова която се стреми да наложи световен глобализъм-комунизъм и да онищожи националните дьржави и националния капитализъм.САЩ е юдеиска антихристова империя на злото

179

NSDAP

преди 15 години

Не знам кой е играч на покер, и кой гросмайстор, но определено в Русия духат нови ветрове. Явно там парадът се командва вече от здрави хора със здрави разбирания, а не от деградирали алкохолици и космополити. Русия определено възкръсва от мрака на комунизма и дългите сенки на националните предателства от времето на пост-комунизма. Остава да й пожелаем не само да се превърне в естествен приятел и военен съюзник на Европа в глобалната битка срещу империята на злото- САЩ, но и да нанесе изпреварващ превантивен удар с цялата си мощ. Защото съм повече от убеден, че един свят без САЩ и скрития зад него ментор- Израел, би бил далеч по-добро място за живот.

178

преди 15 години

VAN NA PUTINOVATA PRESTAPNA VOENA HUNTA OT BRATSKA SUVERENNA GRUZIA !

fallback